Setiap wanita pasti mempunyai pelbagai pengalaman berbeza saat-saat mengharungi proses kehamilan.

Perasaan teruja pasti ada lebih-lebih lagi bagi wanita yang pertama kali hamil.

Bagi Dato Siti, yang umum ketahui telah hamil 4 bulan, setelah menunggu selama 11 tahun, berkongsi pengalaman pertamanya.

Dalam postingnya, Dato Siti juga mengharap agar para pengikut di laman IG nya berkongsikan pengalaman mereka.

Alhamdullillah.. pengalaman mengandung adalah sesuatu yg sangat indah dan mencabar bagi Ct… Ct alami alahan kulit , heartburn,tak selera makan , sakit pinggang , penat, panas badan dan lain lain.. Betapa besarnya pengorbanan mak Ct dulu ye.. Tapi Ct tabik bila mak alami semua cabaran ini tapi masih mampu melahirkan kami 8 beradik… Sekarang Usia kandungan Ct hampir 5 bulan..Terima kasih suami yg sentiasa memahami karenah isterinya.. cuma pesan dia ‘jgnla muka asik berkerut.. nanti baby pun berkerut..senyum sikit ..’ hahahaha….😅😅
Apakata kalian yg dah punya pengalaman kongsi dengan ct macamana nak hadapi alahan mengandung ni ye..semoga jadi panduan untuk Ct .. Terima kasih semua💐🌸

Antara perkongsian dari peminat Dato Siti :

ahmah13Stiap wanita alami pregnancy hormone yg berbeza. Morning sicknes pun beza. 1ibu lain anak lain alahan lain sakit bersalin lain ragam. So just enjoy and sy doakan yg baik2 utk kak @ctdk moga sntiasa baik, selamat bersalin, baby sempurna sihat and mommy sihat. Amin amin amin ya rab al amin. Semoga Allah selalu pelihara😍😘😍😘

wan_aizat_Sy pun dulu kerap dpt heartburn..dato CT boleh bykkan makan apple..minum byk air kosong..insyaAllah..ms dpt heartburn dan darah tinggi ketika mengandungkan anak pertama sy..semoga Allah permudahkan segala urusan dato CT sehinggan melahirkan dan mndpt baby yg sihat,sempurna dan soleh/solehah..😘

zalza71First pregnancy memang mencabar dik @ctdk . Ikut arahan Dr inshaa allah dipermudahkan segalanya dan banyak2 baca surah at Taubah, surah Maryam. Saya selalu jugak sakit pinggang. Boleh buat prenatal massage klau kandungan dah 6 bulan ke atas tak salah saya. Saya masuk 9 bulan 2 minggu badan gatal2, tak boleh berjalan, tak boleh tidur baring dan tak boleh tidur. Sabar saja buat sementara…2nd pregnancy alhamdulillah segalanya lancar.

@ctdk pengalaman mengandung saya kali ni ada alahan kulit😷 Saya stick to natural skin stuff and natural food seberapa boleh. Kadang pakai bb tropika vco lavender utk moisturise muka sbb yg lain tak sesuai atau gatal gatal. Atau guna aloe vera aje. Haritu kulit pedih pedih saya guna balm Maula dari @ambarazahrah and it works! Saya guna semua balm mereka. Skrg nak cuba soap mereka pula sbb bb ni suka semua natural je 😆 lg satu produk best is clay tanah liat homemade Ruam Bayi Powder buat campur dgn air zamzam pun best🤗 And makan banyak buah-buahan also green juicing insya’Allah alahan tu semua hilang atau berkurangan. Apa apa nak makan atau pakai baca ‘Bismillahizi la yadurru…..’ tu utk jauhkan dari segala kemudaratan 😘

sumber:http://yobsembang.com